Politika

Čačić: nitko u konkurenciji za sjever nema tako mjerljive i jasne rezultate kao ja  

“Što se mene osobno tiče, bez ikakve lažne skromnosti, mislim da nitko u ovoj konkurenciji nema tako mjerljive i jasne rezultate za sjever, kao što ih imam ja, kao nositelj liste”,

RADIMIR ČAČIĆ

Predsjednik Narodne stranke – reformisti i nositelj stranačke liste za izbore za Europski parlament Radimir Čačić izjavio je u četvrtak da Hrvatska u Europskom parlamentu mora biti zastupljena s ljudima s vizijom i autoritetom, jer ni po broju stanovnika niti po gospodarskoj snazi ne može biti ključni faktor u Europskoj uniji.

Čačić je pritom poručio da stanovnici hrvatskog sjevera moraju dobro razmisliti tko ima snage, autoriteta i reference braniti interese Hrvatske u Europskoj uniji.

“Što se mene osobno tiče, bez ikakve lažne skromnosti, mislim da nitko u ovoj konkurenciji nema tako mjerljive i jasne rezultate za sjever, kao što ih imam ja, kao nositelj liste”, rekao je Čačić.

>>>Čačić: po modelu POS-a koji sam postavio 2000. sagrađeno 9000 stanova

Također je naglasio važnost brze pruge Čakovec-Varaždin-Krapina-Zagreb za sjever Hrvatske.

“Pelješki most hrvatskog sjevera je brza pruga koja u ukupnu urbanu cjelinu Zagreba i regije stavlja Krapinu, Varaždin i Čakovec u okviru 40 minuta vožnje. To je ključni zadatak svih naših zastupnika u Europskom parlamentu u sljedećem mandatu”, rekao je Čačić.

Predsjednik Reformista naglasio je da je za projekt od 400 milijuna eura dobivena suglasnost JASPERS-a (Zajednička pomoć za potporu projektima u europskim regijama), kao i suglasnost struke, te zaključio kako je sada vrijeme da se pruga realizira.