PreporučenoTech

Generirajte art bilo kojim tekstom | DALL·E

Foto: Grabancijaš/dalle-mini

Laboratorij za razvoj umjetne inteligencije OpernAI razvija program DALL·E koji može stvoriti sliku iz tekstualnog inputa. Umjetni umjetnik inačica je GPT-3-a, AI-a čija su spisateljska umijeća istovremeno impozantna i zastrašujuća.

>>>Bezuvjetno oslobađanje ljudi od rada je blizu i nezaustavljivo | Sam Altman | OpenAI

“Otkrili smo da ima raznolik skup mogućnosti, uključujući stvaranje antropomorfnih inačica životinja i objekata, kombiniranje nepovezanih koncepata na uvjerljive načine, renderiranje teksta i primjenu transformacija na postojeće slike,” napisali su o tehničkim i drugim upečatljivim sposobnostima DALL·E na OpenAI blogu gdje možete doznati sijaset  zanimljivih i zadivljujućih, tehničkih i inih detalja.

DALL·E premeće 12 milijardi parametara kako bi interpretirao tekst pa ga pretočio u slike. Može stvoriti super realne i/ili dalijevski nadrealne fotografije i/ili mazarije što se zrcali u njegovom nazivu, kombinaciji imena robotića WALL·E iz istoimenog filma i majstora nadrealizma Salvadora Dalija.

>>>Agenti OpenAI-a zaigrali skrivača u zadivljujućoj, zastrašujućoj manifestaciji inteligencije

Budući da je dio DALL·E u otvorenom kodu, za repozitorijom je posegnuo tech umjetnik Boris Dayma, pa nam svima ponudio da se poigramo i zabavimo s umjetnom nam inteligencijom.

Na stranici “dalle-mini” ovog trenutka možete upisati što vam padne na pamet pa se štupivati rezultatima.

Have fun!

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima