PolitikaPreporučeno

Putinova parabola o kazetnom streljivu

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je u društvu bjeloruskog kolege Aleksandra Lukašenka komentirao upotrebu kazetnog streljiva u Ukrajini.

Upitan koristi li ukrajinska vojska prijepornu municiju, Putin je odgovorio potvrdno.

“Oni ju koriste na najširi mogući način,” rekao je.

Kazetno streljivo “savršeno reflektira što se događa u svijetu u cjelini,” nastavio je prema citatu ruske državne izvještajne agencija TASS.

“Ono što pod tim podrazumijevam je sljedeće: postoji jedna zemlja koja misli da je izuzetna – Sjedinjene Države. Ona sebi uzima slobodu činiti čak i ono što smatra zločinom. SAD u ovom slučaju zapravo koristi kazetnu municiju, s rukama Ukrajinaca,” rekao je.

Potom je još jednom podcrtao “poantu”.

>>>Hun Sen o kazetnom streljivu: imajte sućuti za ukrajinski narod

Washington drži da je korištenje takvog streljiva zločin, ali se istovremeno “osjeća slobodnim da to čini, i to je glavni problem današnjih međunarodnih odnosa.”

Dodao je kako je “siguran” da je takva dvoličnost razlog što većina sudionika u međunarodnim komunikacijama zajedno s Rusijom “radi na uspostavljanju multipolarnog svijeta, jer sa sadašnjom situacijom nije zadovoljan gotovo nitko”.

“Kažem ‘gotovo’ jer čak i one zemlje koje su saveznice Sjedinjenih Država, uvjeravam vas, također ne vole ovu situaciju. Ne vole da ih se tretira kao zakulisne statiste.”

>>>Šest zemalja dobilo pozivnicu u BRICS | Novi svjetski poredak

“Da, oni (Sjedinjene Države) koriste (kazetno streljivo), nažalost. Oni sami to nazivaju zločinom i nastavljaju to činiti,” zaključio je Putin.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here