PolitikaPreporučeno

Skrušeni Plenković: omogućili smo pravosuđu da radi neovisno i slobodnije nego ikada prije

Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak navečer biračima da o njihovom izboru ovisi daljnji smjer Hrvatske, istaknuvši kako je u proteklih osam godina HDZ-ovog mandata bilo propusta koje su “nastojali ispraviti, kao i pogrešaka pojedinaca, zbog kojih žale”.

“No omogućili smo pravosuđu da radi neovisno i slobodnije nego ikada prije jer nitko nije iznad zakoni ni Ustava, osobito ne osobe na javnim dužnostima”, dodao je u pomalo…, ili radije apsurdno nadrealnoj poruci na facebooku koja ignorira činjenicu da je njegova vlada ususret izborima za glavnog državnog odvjetnika imenovala podobnog, pristranog, ovisnog i stranačkog Ivana Turudića.

Plenković je poručio i da, za razliku od onih koji bi Hrvatsku izolirali i doveli u političku nestabilnost, nudi sigurnu i pouzdanu Hrvatsku, koja je sve utjecajnija u Europi i svijetu, a istodobno vjerna svojim domoljubnim, narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima, kao i zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja.

“U ovim neizvjesnim globalnim okolnostima jedino Hrvatska demokratska zajednica ostaje jamac očuvanja nacionalnih interesa, kvalitetnijeg života svih građana i konkurentnijeg gospodarstva”, stoji u Plenkovićevoj poruci u kojoj poziva na odabir “uspješne, pravednije i stabilnije” Hrvatske.

Dodao je da je u proteklih osam godina bilo obilježeno najvećim krizama nakon Domovinskog rata u kojem se HDZ “trudio što bolje zaštiti standard hrvatskih građana, konkurentnost gospodarstva, a istodobno postići nikad veću zaposlenost, rekordni rast plaća, mirovina i socijalnih naknada”.

Dodao je i da su ostvarili većinu svojih obećanja i prioriteta, nabrojivši izgradnju Pelješkog mosta, uvođenje Hrvatske u šengenski prostor, nabavu Rafalea, a pokrenuli su, kaže, i najveći razvojni ciklus diljem Hrvatske.

Grabancijaš/Hina


Povezane vijesti