PolitikaPreporučeno

Stoltenberg potvrdio da je NATO odbacio priliku da spriječi rat u Ukrajini

Glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg prošlog je tjedna potvrdio da su Sjedinjene Američke Države propustile pružiti garancije o neširenju do granica Rusije i tako okinule rat u kojem je prema aktualnim obavještajnim procjenama (NYT) ubijeno ili ranjeno pola milijuna ljudi.

>>>Putin kudio nove veleposlanike EU-a i SAD-a, rekao da su skrivili i inicirali rat

“Pozadina je bila da je predsjednik Putin u jesen 2021. proglasio, i zapravo poslao nacrt ugovora koji su željeli da NATO potpiše, i zavjetuje da se NATO više neće širiti. To je ono što nam je poslao. I bio je preduvjet da se ne izvrši invazija na Ukrajinu. Naravno da to nismo potpisali,” rekao je Stoltenberg prema službenom transkriptu objavljenom na stranicama saveza.

Grabancijaš je među neovisnim i nepristranim medijima koji su u svojim izvještajima opetovano ukazivali na činjenicu da je Washington zbog atavističkih ambicija i održavanja hegemonije provocirao svoj posrednički rat u Europi.

>>>Roger Waters osudio rusku invaziju, prokleo provokatore – pozvao na mir

Predsjednik Vladimir Putin na “agresivno širenje” NATO-a upozorava godinama uz postojana upozorenja da neće dopustiti njegov dolazak na granice Rusije.

“Rusija se nema kamo povući,” rekao je u 2019. godini.

>>>Porošenko govori da separatisti ‘neće imati ništa’ | blast from the past

Washington je zadnju u seriji prilika da spriječi najveće krvoproliće u Europi nakon Drugog svjetskog rata propustio samo mjesec dana prije početka invazije, u siječnju 2022. godine (abcNews).

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comment here