PolitikaPreporučeno

Uhićena je turbo pokvarena članica predsjedništva HDZ-a Gabrijela Žalac

U Hrvatskoj recentno inauguriran Ured europskog javnog tužitelja u srijedu je izvijestio da u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) provodi hitne dokazne radnje protiv četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

>>>Europski tužitelji podigli optužnice protiv Žalac, Petrica, Jukića i Šimunca (update, prosinac, 2022.)

Iz Ureda dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. “Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti,” navodi se.

Uhićenja na područjima tri policijske uprave

Ravnateljstvo policije u odvojenom priopćenju potvrđuje da su u koordinaciji s Uredom uhićene četiri osobe.

“Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je nekoliko fizičkih te pravnih osoba s područja Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

>>>HDZ potajice izmišlja poslove za uhljebljivanje članova ukaljanih korupcijom | bonus pjesmica

Danas u ranim jutarnjim satima uhićene su četiri osobe, među kojima se nalazi jedna bivša državna dužnosnica te jedan aktualni državni dužnosnik,” izvijestili su iz Ravnateljstva.

Afera ‘Softver’

Hrvatska izvještajna agencija, HINA, piše da su uhićenja povezana s tenderom za izradu softvera vrijednim oko 16,2 milijuna kuna koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije raspisalo u vrijeme mandata bivše minisrice regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac.

>>>Kad misliš da si vidio sve i da je HDZ dodirnuo dno iz kala ispliva Anita Nosić  

Posao je dodijeljen tvrtki Ampelos d.o.o. koja je prema ekskluzivnom izvještaju istraživačkog portala Telegram sredinom lipnja 2018. godine osvojila natječaj iako je imala jednog zaposlenika i trpjela dugotrajnu blokadu.

Dostupne informacije ne otkrivaju je li među dvije zasad neimenovane uhićene osobe i vlasnik Ampelosa, Marko Jukić.

korupcija (lat. corruptio: podmićivanje; pokvarenost),

Turbo-kvarna HDZ-ovka

Gabrijela Žalac, aktualna članica predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), jedna je od nažalost poslovično kvarnih visokorangiranih dužnosnika ili članova te stranke čiji je mandat uslijed sanacije štete prekinut u srpnju 2019. godine.

>>>Smijenjeni Tolušić, Žalac i Murganić – u Vladi 6 novih ministara

U širokom, nadrealnom opusu njezine kvarnosti niz je skandala, uključujući izazivanje prometne nesreće bez vozačke dozvole, propuste u imovinskoj kartici, odnosno prešućivanje skupocjenog Mercedesa E klase, ili afera vjetropark tijekom koje je s drugom pokvarenom i palom HDZ-ovkom, Josipom Rimac, pogodovala Milenku Bašiću, jednom od najmoćnijih poslovnih ljudi u BiH i vlasniku tvrtke C.E.M.P. omogućivši mu kredit od 80 milijuna eura u HBOR-u.

>>>Rimac i Žalac ‘našle lijek’ za Tamaru Perko; Zdravko Marić dobio ulogu u aferi vjetropark

Žalac se pokazala šokantno nesposobnom, nemarnom i neodgovornom u povlačenju europskog novca, što u posljednjih godinu dana uistinu impozantno i energično nadoknađuje ministrica Nataša Tramišak.

Uhićen i ravnatelj “transparentnog i kompetentnog SAFU-a”

Jutarnji doznaje da je među danas uhićenima i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric kojem je Vlada HDZ-a drugi mandat podarila u ožujku 2020. godine.

>>>Transparentan i kompetentan SAFU jedina državna agencija s certifikatom Poslodavac Partner

Nevjerica, ‘presumpcija’ Andreja Plenkovića

Premijer Andrej Plenković i šef HDZ-a u srijedu je izrazio nevjericu zbog uhićenja članice predsjedništva njegove stranke.

>>>Cijena usluga i ‘errora’ Cuspisa 600.000 kuna+PDV | ministarstvo

“Znam što sam sad pročitao na internetu, drugo ne znam ništa. Presumpcija nevinosti postoji, pravosudna tijela su neovisna i rade svoj posao. Naš je cilj boriti se protiv korupcije. O ovome ću govoriti kad nešto više budem znao. Više od ovoga vam danas neću reći ništa,” izjavio je predsjednik Vlade novinarima nakon sudjelovanja na savjetovanju o ekonomskoj politici u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista.

Pratite nas na Google vijestima