Biznis i ekonomijaPreporučeno

Velike brige, strah na Wall Streetu

Američke dionice su u ponedjeljak bućnule uslijed rastućih geopolitičkih napetosti, a preplašeni investitori traže sigurne luke, javlja Reuters.

Sva tri glavna indeksa tjedan počinju u crvenom a na horizontu nema značajnijih financijskih izvješća za razbibrigu.

Uz već poznate geopolitičke bojazni zbog rastegnutog trgovinskog rata između Kine i SAD-a, Argentinci su ovih dana odbili ekonomsku politiku argentinskog predsjednika Mauricija Macrija, ljudi žele pristojan život i plaće.

>>>Argentinci očekuju godišnju inflaciju od 36 posto

Poljuljane talijanske i hongkonške vlasti, nemirne vode Perzijskog zaljeva, naoružano američko stanovništvo, nekonzistentni podaci iz Kine.., neke su od dodatnih briga realekonomije i tržišta.

Goldman Sachs, velebna američka banka koja je frizirala knjige iza grčke dužničke krize, u nedjelju je nakon ispitivanja ekonomista javila da trgovinski rat između Kine i SAD-a neće završiti ove godine i prvi put promrmljala “buzz” o recesiji u SAD-u na koju već upozoravaju drugi elitni igrači.

>>>Nestala je veza između visoke zaposlenosti i rasta plaća: Powell

Amerika, poput Hrvatske, statistički bilježi dobre rezultate, dok propada standard stanovništva. Stvari će biti jasnije do kraja ovog tjedna, u kojem se očekuje podaci o inflaciji, novogradnji i potrošnji u SAD-u. Javimo…