PolitikaPreporučeno

Slovenski zastupnik Nemec pozvao na sankcioniranje Izraela: ‘Agonija mora prestati’

Socijaldemokratski zastupnik Slovenije u Europskom parlamentu Matjaž Nemec u nedjelju se našao u trendu na društvenom mikroblogu X gdje njegov poziv na sankcioniranje Izraela uživa rastuću pažnju i hvalospjeve.

Trebaju nam “snažne sankcije protiv Izraela. Europa i Sjedinjene Države moraju prestati sa slanjem oružja Izraelu. Naša oružja ubijaju nevine ljude. Izrael je bombardirao sedam različitih zemalja u posljednjem tjednu. Više od milijun ljudi već je pobjeglo iz Libanona a globalni lideri ne govore ništa. Moramo nametnuti snažne sankcije protiv Izraela. Moramo zamrznuti ugovor o suradnji. Zabraniti trgovinu s naseljima, sankcionirati ekstremiste na svim stranama, uključujući izraelski vladu. Zahtijevamo neposrednu akciju. Agonija mora prestati,” rekao je Nemec u trenutku kada Izrael nastavlja s neljudskim, genocidnim i rušilačkim divljanjem u svojem susjedstvu.

Prema pisanju Oxfama, konfederacije 21 nezavisne i nevladine organizacije sa sjedištem u Britaniji i fokusom na ublažavanju globalnog siromaštva, Cionisti su u posljednjih 12 mjeseci u Pojasu Gaze ubili više djece i žena nego u bilo kojem recentnom sukobu.

Konfederacija navodi da je Izrael u dosadašnjem tijeku invazije na Gazu koja je započela 7. listopada ubio više od 6.000 žena i više od 11.000 djece uz naglasak da je riječ o konzervativnim procjenama.

Prema aktualnom konsenzusu Ujedinjenih naroda i drugih neovisnih izvoria Cionisti su u Pojasu Gaze ubili više od 40.000 ljudi.


Povezane vijesti

Comment here