PreporučenoTech

‘Lockdown’ usporio dinamiku hospitalizacija, intenzivnog liječenja u Francuskoj

Francuska je u petak zabilježila 60,486 potvrđenih zaraza koronavirusom, oborivši rekord od 50,046 zaraza postavljen dan prije, otkrivaju podaci ministarstva zdravstva.

S novim slučajevima, ukupni broj do sad zaraženih seže do 1.66 milijun, odmah iza Rusije koja je od početka pandemije detektirala 1.73 milijun infekcija te se na globalnoj ljestvici nalazi iza Sjedinjenih Država, Indije i Brazila.

>>>Capak zna bolje od Njemačke, Irske, Britanije, Francuske, Španjolske, Češke… Europe

Ministarstvo je u 24 sata zaključno s petom izvijestilo o 828 smrtnih slučajeva.

U petak, tjedan dana nakon ulaska u drugi nacionalni lockdown, broj osoba kojima je zatrebao bolnički krevet povećao se za 553, na ukupno 28,979. Riječ je o najmanjem jednodnevnom broju hospitaliziranih u gotovo tri tjedna, navodi Reuters.

>>>‘Svi smo u istoj poziciji’: Njemačka i Francuska recidivirale u nacionali lockdown

Broj osoba na intenzivnom liječenju povećao se za 101, na 4,331, što je također najblaži porast u odnosu na prijašnjih šest dana.

>>>Kalkulirani kockar javnim zdravljem citirao Babiša, Macrona, Johnsona, Kurza… | lockdown

Navedena dinamika u opreci je s tlapnjama i izlikama premijera Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Vilija Beroša i ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka koji, kao arhitekti ubojite i porazne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, trabunjaju da je “lockdown epidemiološki beskoristan”.

Comments (2)

  1. […] ‘Lockdown’ usporio dinamiku hospitalizacija, intenzivnog liječenja u… 07/11/2020 […]

  2. […] >>>‘Lockdown’ usporio dinamiku hospitalizacija, intenzivnog liječenja u Francuskoj […]

Comments are closed.