PreporučenoTech

Prihodi Googlea od oglašavanja bolji od očekivanih | Q2 2022.

Prihodi od oglašavanja na Googleu, najvećem svjetskom pretraživaču interneta, ugodno su iznenadili investitore, tržišta i široki ekosustav dionika među kojima je i Grabancijaš.

>>>Prvotromjesečni rezultati Alphabeta ispod očekivanja

Cjelokupni biznis Alphabeta drugo je tromjesečje ugrubo zaključio unutar očekivanja analitičara, ali je prodaja oglasa na Googleu bila bolja od predviđanja što je cijenu nedavno podijeljene dionice propelo za 7.66%.

Neposredna reakcija dionica na poslovne rezultate Alphabeta

Trio rukovoditelja rezultate je investitorima predstavio s oprezom, Reuters bilježi da je tijekom poziva i u kontekstu situacije u gospodarstvu i na tržištu riječ “nesigurno” ili “nesigurnost” bila opetovana najmanje 13 puta.

>>>Treće rekordno tromjesečje Alphabeta zaredom | Q4

“Unatoč nepovoljnom tromjesečju, očekivanja su bila tako niska da su ulagači odahnuli,” komentirao je Jesse Cohen, iskusniji analitičar na Investing.com.

Trendovi

Alphabet je u drugom tromjesečju imao ukupno 69.69 milijardi dolara prihoda od kojih je 81% ostvareno kroz oglašavanje na Googleu.

Kvartalni rezultati otkrivaju 14-postotni rast oglašavanja trgovaca i putničkih agencija.

>>>Budućnost 3D oglašavanja u sadašnjosti Tokija | GIF

“Google je relativno dobro pozicioniran za plovidbu kroz nemirne vode koje su pred nama,” odvagnula je Evelyn Mitchell, analitičarka Insider Intelligencea.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Prihodi Googlea od oglašavanja bolji od očekivanih | Q2 2022. 28/07/2022 […]

Comments are closed.