PolitikaPreporučeno

Trump zavjetuje dokidanje ‘ludog’ koncepta isključivo električnih automobila

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utrci za drugim mandatom zavjetuje da će dokinuti “ludilo” aktualne administracije u promicanju električnih vozila u proglasu koji će se izgledno dopasti biračima u jednoj od odlučujućih američkih saveznih država – Michiganu.

>>>‘Slika popularnija od Mona Lise’: Mug shot Donalda Trumpa

“Velika država Michigan više neće imati automobilsku industriju ako ludi koncept ‘isključivo električnih automobila’ Pokvarenog Joea Bidena stupi na snagu,” napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social. “KINA ĆE UZETI SVE, 100%. Ujedinjeni automobilski radnici, GLASAJTE ZA TRUMPA. Natjerajte svoje vođe da ME PODRŽE, ZADRŽAT ĆU SVE OVE SJAJNE POSLOVE I DOVESTI IH JOŠ MNOGO. IZBOR U ŠKOLAMA, I IZBOR U AUTOMOBILIMA!!!”

Kontekst

Sjedinjene Američke Države i Europska unija električne automobile guraju kako bi dokinuli ovisnost i/ili izloženost ruskim energentima i zadržali američku hegemoniju koju ugrožavaju proglasi o multipolarnom svijetu i širenje alternativnih zajednica kakva je BRICS.

Bidenova administracija proliferaciju električnih vozila potiče i financira s golemim količinama javnog novca.

>>>Hrvati furaju dizel, elektrifikacija voznog parka spora, skupa, neodrživa i daleka

Agencija za zaštitu okoliša (EPA) u takvom krajobrazu očekuje da bi do 2032. godine dvije trećine novih prodanih automobila u Americi moglo biti na električni pogon. Ministarstvo energije prošlog je tjedna predstavilo 12 milijardi dolara vrijedna plan investicija u preinaku postojećih proizvodnih pogona kako bi oni proizvodili hibridna i električna vozila.

Europska komisija je otišla korak dalje i predvidjela totalnu zabranu motora s unutarnjim izgaranjem, no takva je politika suočena s rastućim otporom, uključujući u Poljskoj i Njemačkoj.

“Glasajte za TRUMPA i zaustavit ću ovo ludilo, ODMAH!”

Trump je u takvom kontekstu u jednoj od objava naciljao i Shawna Faina, predsjednika moćnog sindikata radnika u autoindustriji (engl. United Auto Workers), koji podržava investicije u električna vozila.

“Shawn Fain, cijenjeni predsjednik Ujedinjenih radnika automobilske industrije, ne može ni pomisliti na dopuštanje SAMO ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA — SVI ĆE SE PROIZVODITI U KINI, a automobilska industrija u Americi prestat će postojati!” napisao je bivši predsjednik.

>>>VW, BMW, Nissan, Rivian, Hyundai i Volvo odsječeni od američkih poticaja za električna vozila

“Glasajte za TRUMPA i zaustavit ću ovo ludilo, ODMAH!” dodao je. “Meksiko i Kanada VOLE Bidenovu idiotsku politiku. SPASI MICHIGAN i ostale auto države. SPASITE AMERIČKOG POTROŠAČA!!!”

The Hill piše da je bivši predsjednik u aktualnoj utrci već posezao za sličnim zavjetima, koji su naišli na odobravanje u državama sa snažnom automobilskom industrijom.

>>>Zabrinuti Talijani promišljaju o posljedicama zabrane motora s unutarnjim izgaranjem

“Biden je katastrofa za Michigan, a njegov ekološki ekstremizam je bezdušan, nelojalan i užasan za američke radnike, i vi to počinjete uviđati,” rekao je Trump u lipnju u govoru upućenom republikancima okruga Oakland u Michiganu.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima