PolitikaPreporučeno

Zelenskij: spremni smo za protuofenzivu

Ukrajina je spremna za lansiranje dugoočekivane protuofenzive, rekao je predsjednik Volodimir Zelenskij u intervjuu za Wall Street Journal.

“Mi čvrsto vjerujemo da ćemo uspjeti,” rekao je.

“Ne znam koliko će potrajati. Budimo iskreni, to može krenuti na različite načine, potpuno drugačije. Ali mi ćemo to učiniti i mi smo spremni.”

Kijev neposrednu protuofenzivu najavljuje već mjesecima. Zelenskij je prošlog mjeseca rekao da čeka dostavu još oklopnih vozila, pa njegova najava sugerira da su ona sada isporučena.

Ruski predsjednik Vladimir Putin lani je s listopadom Rusiji pripojio četiri ukrajinske oblasti; Herson, Zaporožje, Donjeck i Luhansk.

>>>Nova, golema smrtonosna pomoć Njemačke | rat u Ukrajini

Pojedini analitičari i komentatori sugeriraju da je ukrajinsko tlo sada dovoljno suho za korištenje teških glavnih borbenih tenkova s kojima je Zapad naoružao Kijev te da su posljednji desanti preko ruske granice vjesnici protuofenzive.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] je u posljednjim danima, nakon što je predsjednik Volodimir Zelenskij rekao da protuofenziva može početi, proglasila vojno-obavještajni muk i nudi tek najšturije […]

Comments are closed.