PolitikaPreporučeno

Meloni u prank pozivu prepoznala zamor ratom u Ukrajini, ‘svi razumiju da je vrijeme za izlaz’

Talijanska premijerka Giorgia Meloni u rujnu je u telefonskom razgovoru sa znamenitim ruskim šaljivđijama Vovanom i Lexusom prepoznala zapadnjački “zamor” ratom u Ukrajini i izrazila negodovanje zbog nedostatka paneuropske potpore u odgovoru na migrantsku krizu.

>>>Dekodiranje Giorgije Meloni

Upitana o ruskoj invaziji na Ukrajinu, Meloni je na engleskom rekla da se približava trenutak u kojem treba tražiti izlaz.

“Vidim da postoji mnogo zamora, iskreno govoreći, sa svih strana. Mi (smo) blizu trenutka u kojem svi razumiju da trebamo izlaz.”

“Problem je u pronalasku izlaza koji će biti prihvatljiv za oboje, a da se ne uništi međunarodno pravo,” rekla je.

>>>U Poljskoj zamor, naplaćivanje hrane i stanarine ukrajinskim izbjeglicama

Upitana o europskom odgovoru na migrantsku krizu, premijerka se požalila da međunarodni partneri ne pokazuju razumijevanje i ne čine dovoljno kako bi pomogli Italiji.

“Oni se svi slažu da Italija ovaj problem mora riješiti sama. To je jako glup način razmišljanja,” odgovorila je.

Šaljivđija Aleksej Stoljarov, čiji je pseudonim Lexus, u izjavi je pohvalio Meloni kao nekog tko je barem voljan podijeliti iskreno mišljenje.

>>>Pročitajte précis govora Meloni koji ‘inspirira strah’ u glavnoj struji | VIDEO

“Nažalost, za razliku od nje, mnogi se europski političari ponašaju kao neka vrsta programiranih robota i izražavaju gledišta koja se iznose samo u njihovim vlastitim krugovima,” rekao je Stoljarov u telefonskom razgovoru za Reuters.

Ured premijerke u izjavi je naveo da ona žali što je nasjela na lažno predstavljanje prankstera koji se predstavio kao lider Komisije Afričke unije.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima