PreporučenoTech

Rekordni broj dnevnih zaraza u visokoprocijepljenom Izraelu | COVID-19

Izrael koji je poveo jednu od najuspješnijih i najbržih kampanja imunizacije protiv bolesti COVID-19 u posljednjim danima bilježi rekordni broj dnevnih zaraza unatoč procijepljenosti stanovništva.

>>>Znanstvenici najavljuju slabljenje zaštite cjepivom, mnogo godina docjepljivanja

Nacija je najveći dnevni broj zaraza u dosadašnjem tijeku pandemije zabilježila 24. kolovoza kad je otkriveno 12,113 novih slučajeva. Prijašnji je rekord, od 11,934 slučaja, postavljen u siječnju. Broj novih infekcija ostaje blizu povijesnih vrhunaca do danas.

Izraelske su zdravstvene vlasti prve u svijetu izvijestile o sposobnosti delta soja koronavirusa da izbjegne zaštitu potaknutu cjepivom te posljedičnom, velikom broju probojnih infekcija. Situacija je eskalirala u kolovozu uz izvješća da je “većina hospitaliziranih pacijenata zapravo procijepljena”.

>>>Izrael: prirodni imunitet superioran cjepivu, Pfizer značajno manje učinkovit protiv delta soja

Izrael u posljednjim danima bilježi ponajveću incidencija oboljelih na milijun stanovnika globalno. Primjerice, u ponedjeljak je bilo 992 nova slučaja COVID-19 na milijun ljudi. Za usporedbu, SAD je prema podacima “Our World in Data” istovremeno zabilježio 446 novih slučajeva na milijun ljudi.

>>>Veliko, hotimično ili okolnostima uvjetovano prešućivanja zaraza i hospitalizacija procijepljenih

Stručna i pučka javnost sada sa zanimanjem prate docjepljivanje stanovništva trećom dozom mRNK cjepiva (Pfizer/BioNTech i Moderna) u kojoj Izrael također predvodi ostatak svijeta iako šira znanstvena zajednica i brojni regulatori, uključujući američke i europske, još uvijek procjenjuju takvu strategiju.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (3)

  1. […] Rekordni broj dnevnih zaraza u visokoprocijepljenom Izraelu | COVID-19 31/08/2021 […]

  2. […] >>>Rekordni broj dnevnih zaraza u visokoprocijepljenom Izraelu | COVID-19 […]

  3. […] >>>Rekordni broj dnevnih zaraza u visokoprocijepljenom Izraelu | COVID-19 […]

Comments are closed.